Quality Line Kft. - Minőségirányítási Tanácsadás, Környezetirányítási Tanácsadás, Auditor képzés, Minőségügyi oktatás, ISO, Információbiztonsági rendszer, HEFOP, Pályázatírás

Energiagazdálkodási szabvány a működtetési költségek csökkentéséért

Napjainkban fontos szempont egy szervezet életében, hogy erőforrásaival –köztük az energia felhasználással is – tudatosan gazdálkodjon. Versenyképességük megőrzése és javítása érdekében a vezetői döntésekben kulcsfontosságú szerepet kap a hatékony energiagazdálkodás.

A genfi központú ISO (International Organization for  Standardization) által kiadott ISO 50001:2011 szabvány célja, hogy a világ energiafelhasználásának 60 százalékát még hatékonyabbá tegye.

Az energia szinte minden termelő cégnél, gazdálkodó szervezetnél és költségvetési intézménynél jelentős költségtényező. A szabvány alapján átgondolt, strukturált megközelítés lehetővé teszi, hogy a meglevő rendszerek és folyamatok áttekintésével és racionalizálásával azonnal csökkenjenek az üzemeltetési költségek, a károsanyag kibocsátás és az egyéb negatív környezeti hatások.

Előfordul, hogy a szabvány bevezetésekor döbben rá egy cégvezető, intézmény igazgató, hogy mennyi az egy-egy termékére, gépsorára, tevékenységére, szolgáltatására jutó energiafelhasználás, és már itt jelentős megtakarítási lehetőséget talál.

Az energiagazdálkodási irányítási rendszer ésszerű és szakszerű bevezetésével, alkalmazásával, a folyamatos fejlődés fenntartásával közvetlenül hatni tudnak a szervezet teljesítményére, hosszú távú működésének biztosítására.

A szabvány integrálható már meglévő irányítási rendszerekkel (pl. ISO 9001, ISO 14001, stb.)

Az ISO 50001:2011  bevezetése minden szervezet számára ajánlott – mérettől, iparágtól, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül.

Cégünk, a Quality Line Kft. szakemberei készen állnak arra, hogy szakmai támogatást nyújtsanak az energiagazdálkodási szabvány bevezetéséhez!

 

   Jelentkezzen most!

 

Quality Line Kft.
2094 Nagykovácsi, Nagykovácsi út 10.
Haiman Péterné ügyvezető igazgató
T: 06 30 9840 265
e-mail: qlinekft@t-email.hu
www.qlinekft.hu